Regering keurt SRD100 miljoen goed voor gezondheidszorg

President Chandrikapersad Santokhi heeft afgelopen week in gesprek met een lokaal nieuwsmedium bekendgemaakt dat ruim SRD 100 miljoen is goedgekeurd voor de gezondheidszorg. Volgens de bewindsman is dit besluit de vorige week genomen binnen de regeringsraad. Santokhi zei de verschillende klachten binnen de sector te hebben vernomen en dat er dus niet getwijfeld werd dit bedrag vrij te maken. “Dan is er geen medicatie, dan is er geen reinigingsmiddel enzovoorts. Je werd er ziek van. De minister kwam vorige week naar aanleiding hiervan met een voorstel en er is meteen SRD 100 miljoen vrijgemaakt”, aldus de president.

Santokhi zei voorts de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, te hebben gevraagd de gelden nuttig te besteden, zodat er zichtbare vooruitgang kan worden geboekt binnen de zorg. “Ik heb de minister gevraagd dat alles transparant verloopt, er openbare inschrijvingen zijn en dat procedures helder zijn”, aldus de president.

Volgens de bewindsman heeft hij ook de klacht ontvangen, dat basis apparatuur niet functioneert en dat vervolgens de opdracht is gegeven een inventarisatie hiervan te maken. “We zullen alle middelen inzetten die nodig zijn om de zorg weer op gang te brengen. We moeten de financiële middelen vrij maken voor de zorg. Vanwaar die gaan komen, is punt twee”, aldus de president.

More
articles