SPB praat niet meer met Amoksi

Tijdens de gisteren gehouden Algemene Leden Vergadering (ALV) van de Surinaamse Politie Bond (SPB), is naar voren gekomen dat de bond niet meer zal praten met de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. Dit nadat de voorzitter van de SPB, Milando Atompai, het wel of niet praten met de bewindsman, in stemming had gebracht. Hij zegt dat er niet veel is veranderd en dat de ALV nog altijd heeft aangegeven, geen vertrouwen meer te hebben in de minister. “Er waren ongeveer 500 personen aanwezig. Hiervan hebben 10 tegen gestemd, terwijl 1 zich onthouden heeft van stemming. De meerderheid heeft dus het vertrouwen opgezegd in de bewindsman”, aldus Atompai.

Volgens hem is na een gesprek tussen de bond en de president naar voren gebracht iemand vanwege het kabinet af te vaardigen om te onderhandelen met de bond. “Ik heb de president gezegd, laat hij zelf iemand afvaardigen. We zullen dan met de persoon dealen, maar we gaan niet meer met de minister aan tafel”, aldus Atompai. Volgens Atompai is de minister ongeschikt en kan hij het werk niet aan.

De vakcentrale waar de SPB deel van uitmaakt, heeft besloten de minister nog twee maanden respijt te verlenen om zaken te realiseren. Indien dat niet lukt, zal alsnog besloten worden, wat de volgende actie van de bonden inhoudt.

More
articles