DA’91 zal protestacties niet ondersteunen

De protestacties van de Organic Movement worden door vakbonden, politieke organisaties en parlementariërs ondersteund. De Organic Movement heeft gisteren tijdens een persconferentie politieke partijen opgeroepen de acties ook te ondersteunen. Angelic del Castilho, voorzitter DA91, zegt tegenover de krant, voorstander van de democratie te zijn, maar DA91 zal zulke protestacties niet ondersteunen. Dit, omdat DA91 niet precies weet wie achter de protesten staat. ‘’De agenda hiertoe is niet duidelijk‘’, aldus Del Castilho. “Democratie, het doek is gevallen! Een duivel verjagen door een bewezen oude duivel te joinen?? Dat doen wij niet! U toch ook niet! Sta voor oprechte, eerlijke en deskundige verbetering!”, aldus DA91 op hun Facebook pagina.

Volgens Del Castilho zit de regering al 2 jaren en heeft zij niets bijzonders voor het volk gedaan. “Omdat de samenleving moe is, heeft een groep mensen besloten hun misnoegen kenbaar te maken door te protesteren voor verbetering in ons land. Regering Santokhi- Brunswijk heeft bewezen dat ze het land niet kan regeren”, aldus de voorzitter van DA91.

Del Castilho benadrukte, dat de regering de voornaamste eisen moet inwilligen. De eisen in het bijzonder: Melissa Santokhi-Seenacherry moet alle functies neerleggen en mag alleen de functie van first lady be-kleden. Daarbij eist de actiegroep, dat alle uitgegeven percelen in het Sabaku-en kronenburgproject teruggegeven moeten worden. Ook wordt gevraagd aan de regering om minister Dinotha Vorswijk en minister Armand Achaibersing op non-actief te stellen. “Als deze eisen ingewilligd zijn, zal er rust zijn binnen de samenleving”, aldus de voorzitter van DA91.

Vervolgens vindt Del Castilho, dat de president geen uitspraken moet doen die voor meer woede kunnen zorgen bij het volk. Voorbeeld: “jullie hebben me gekozen voor 5 jaren, dus ik zal niet eerder aftreden”. Volgens haar moest de president het op een nette of andere manier gezegd hebben.

Castilho stelde, dat zij een brief heeft gericht aan president Chandrikapersad Santokhi. “Uit hoofde van ons patriotisme en liefde voor ons land en onze samenleving” is deze brief gestuurd. “Als de president geen antwoord geeft op de brief, zullen de leden van DA91 en de mensen die nu thuis zitten de straat moeten opgaan. DA91 wil democratisch op weg naar de Nieuwe Republiek”, aldus de voorzitter van DA91.

More
articles