Onderbezetting personeel op AZP afdeling nierdialyse

Robert Knott, voorzitter van de patiëntenorganisatie in het Nationale Nierdialyse Centrum (NNC) heeft gisteren in het radioprogramma ABC-Aktueel verklaard, dat er een staking gaande is van de bond in het  Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), waar de verpleegkundigen bij zijn aangesloten. Knott zegt dat de staking van de vakbond bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ertoe heeft geleid, dat er onderzetting is van het personeel op de nierdialyse afdeling.

Patiënten konden gisteren niet gedialyseerd worden, omdat er maar twee mensen op de afdeling waren, die niet alle patiënten konden behandelen. “Met twee mensen op de afdeling, kan de hoofdzuster die verantwoordelijkheid niet op zich nemen, de zaal van ongeveer vierentwintig patiënten aan te sluiten op de machines, want dan heb je geen controle daarover”, aldus Knott. Alleen zes patiënten met overtollig vocht in hun lichaam werden geholpen. De rest van de patiënten is naar huis gestuurd

Knott benadrukte dat hij de heer Pool, voorzitter van de bond helaas niet heeft kunnen contacten.” Ik wilde weten, waarom er geen dispensatie verleend is, aan de verpleegkundigen van de 3 centra”, aldus de voorzitter.

Knott stelde voorts, dat NNC drie afdelingen heeft. Het gaat nu om de mensen van de NNC 2. “Het is zeer alarmerend, want als dialysepatiënt moet je gedialyseerd worden. Het beste is voorlopig thuis te blijven en wachten wanneer ze weer aangesloten kunnen worden”, aldus Knott.

More
articles