Brunswijk: ‘Niemand komt ons zeggen hoe we moeten regeren’

(foto: Ivan Summerville)

Vicepresident Ronnie Brunswijk, zei gisteren na een wandeling over de zondagse markt te Kwatta, dat geen enkele kleine groep zal komen bepalen, hoe het land bestuurd moet worden. Volgens Brunswijk, kan hij zich terugvinden in zaken als hoge prijzen in de winkels en aan de pomp, maar zal  hij het niet tolereren, dat een kleine groep wenst te bepalen wie welke functie moet bekleden. ‘’Als we merken dat iets niet goed is, kunnen we er altijd over praten en zoeken naar oplossingen. Kijk maar naar dat van mijn broer. Ik zag zelf in dat hij teveel functies had, dus hebben we besloten die terug te draaien naar één of twee”, aldus Brunswijk.

Volgens hem is het ook duidelijk, dat de protestanten een politieke agenda hebben. “Je kan een dag of twee staken om jouw misnoegen kenbaar te maken. Maar op het moment dat je politieke partijen erbij begint te betrekken, dan ben je niet meer op zoek naar oplossingen. We hebben ze toch geroepen voor dialoog”, aldus Brunswijk. Volgens hem heeft het protest te maken met de 8 december1982 rechtszaak die momenteel loopt tegen ex-president Bouterse. “De zaak gaat vrijdag voor en men tracht die zaak een andere wending te geven”, aldus de vicepresident.

Brunswijk waarschuwde de protestanten zaken vooral vreedzaam te houden. “Wij staan achter de vrije meningsuiting, vandaar dat wij het tot nu toe hebben toegelaten. Maar men moet het op een bepaalde maat houden. Indien het een andere wending neemt, zullen we maatregelen treffen”, aldus de vicepresident. Hij deed tot slot een beroep op leden van de Abop en de VHP, zich niet te mengen in de protesten.

More
articles