‘Regering heeft nu de kans corrigerend op te treden’

“Een panelgesprek, zeker een panelgesprek met vier personen die allen krachtige debaters zijn, in het huis van een gastheer die een duidelijke en openlijke politieke voorkeur heeft die afwijkt van die van jou, is geen eenvoudige opgave. Je kunt je geduld verliezen. Uiteindelijk zijn wij slechts mensen van vlees en bloed. Dat is niet het gedeelte van het gesprek wat mij teleurstelt, oprecht niet. Ik zeg vaak dat een publiek optreden dat doorkomt, vergelijkbaar is met een professioneel gevecht en dat niet knock-out geslagen worden, soms de hoogst haalbare uitkomst is. Men kan knippen, plakken en pushen voor een viraal moment”, zegt jurist Antoon Karg in het kader van de onlangs gevoerde discussie in het radioprogramma van LIM, waarbij de woordvoerder van de president, Alven Roosveld, verbaal werd aangevallen door assembleelid Edward Belfort en overige aanwezigen.

“Het gedeelte dat mij teleurstelt, is dat de VHP’er die in mijn ogen langer dan drie jaar, tot nu toe altijd vanuit landsbelang en een kern van integriteit en transparantie, gesproken en toegegeven heeft, misschien wel het grootst verbaal en mediageniek talent van een complete generatie, diens voorzitter heeft gevolgd in de redenering: nepotisme heeft te maken met wie de benoemen kan vertrouwen. Ik hoop op correctie. Correctie in het denken en correctie in de boodschap”, aldus Karg. Volgens hem heeft de regering nu nog de kans om corrigerend op te treden en zaken terug te draaien.

Volgens Karg weet Roosveld beter, want het argument kwam heel vroeg in het interview. Volgens Karg ging het duidelijk om een ingestudeerd spelmoment. “We hebben onbewaakte momenten gehad, achter de schermen en jij hebt tegen mij gezegd (wat ik toen en nu waardeer) me nooit politiek te laten misbruiken. Ik wil je datzelfde advies, terug geven. Dit kan geen argument zijn, waar je werkelijk in gelooft en dit kan niet het gedeelte van het beleid of van het regeerteam zijn, waar jij werkelijk achter staat”, benadrukt Karg.

More
articles