Santokhi had afspraken met Brunswijk over Sabaku-project

President Santokhi heeft gisteren uiteindelijk het opgevraagde dossier met betrekking tot het Sabaku-project ontvangen. Dit nadat hij al geruime tijd verslag had gevraagd aan de minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB). De president is nog altijd de mening toegedaan, dat zaken niet correct zijn verlopen bij de grondtoewijzingen op dit project. In een tv-interview gaf de president zelf aan, dat zaken niet transparant zijn verlopen en dat hij duidelijke afspraken had met de vicepresident over het Sabaku-project. De president moest gisteren vertrekken naar Paraquay voor het bijwonen van een Mercosul vergadering, maar koos ervoor de reis af te zeggen. Volgens hem zit de regering met te veel brandende vraagstukken.

Volgens de president is er ook een datum geprikt, waarop een heleboel Surinamers een grondbeschikking zullen ontvangen. Volgens hem gaat het om mensen uit haast alle districten, zij die online hebben geregistreerd en weer anderen die al geruime tijd een aanvraag hebben lopen. De president zei verder dat de meeste van deze kavels bouwkavels zijn, waardoor de mensen kunnen bouwen. De overige zullen volgens de president, gebruikt worden voor tuinbouw en de agrarische sector. Volgens hem is het de bedoeling alle grondaanvragen digitaal te laten geschieden, om dubbele aanvragen op een perceel te voorkomen, en dat mensen hetzelfde perceel achteraf aanvragen.

De president heeft ook het volledige dossier van het project Kroonenburgweg opgevraagd aan de GBB-minister. “GBB is altijd een ministerie geweest met enorm veel klachten. Klachten over handelingen die in strijd zijn met de regelgeving. Dit komt omdat er enorm veel politieke verdeling is van grond. Dit moet een keertje ophouden”, aldus Santokhi.

More
articles