Mogelijk zullen olieprijzen stijgen

De voorzitter van de Surinaamse Servicestation Exploitantenbond (SSEB), Guno Castelen, zei gisteren tegen een lokaal medium, dat de servicestation exploitanten momenteel te kampen hebben met een groot probleem. ‘’Doordat de oliemaatschappijen vermoedelijk in een geschil zijn met de overheid en hebben aangegeven, geen benzine te zullen leveren”, aldus Castelen.

Volgens Castelen sluiten vandaag de servicestations van SOL, maar mogelijk ook van RUBIS. GOw2 blijft vooralsnog open.

Castelen zei, dat als de pomphouders nu hun eigen voorraden zullen verkopen, zij straks zitten met een financieringsprobleem van hun nieuwe voorraden.

Volgens Castelen, zullen de Roy Boedhoe servicestations die van RUBIS benzine krijgen, ook in de positie komen van de SOL Servicestations die nu al zijn gesloten. “Wij van SSEB vinden het natuurlijk jammer dat de dienstverlening aan de cliënten wordt gestagneerd als gevolgd van een probleem tussen de maatschappijen en de overheid”, aldus Castelen.

“Wij als bond betreuren het inconsistent gedrag en zullen in overleg met de leden treden, om te kijken wat voor gepast antwoord we hebben”, aldus Castelen.

More
articles