Atompai: ‘Nationale veiligheidscrisis op komst’

De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB) Milando Atompai, zei in een gesprek met een lokaal medium, dat een nationale veiligheidscrisis op komst is in ons land. Volgens hem hebben politieagenten geen materiaal om het werk adequaat te doen. Volgens Atompai zullen de moorden, roofovervallen en de verkeerscriminaliteit in de komende perioden, blijven toenemen. Dit als gevolg van het tekort waarmee het korps, te kampen heeft. Hij zei dat er nog altijd een tekort is aan voertuigen, materiaal voor het verwerken van aangiften en de persoonlijke uitrusting van de politieambtenaar. Volgens Atompai is dit tal van keren doorgegeven aan de leiding van het ministerie van Justitie en Politie, maar is er tot op heden, geen verandering gekomen in de zaak.

“Wanneer je de mensen zegt dat de persoon die daar de leiding heeft, niet goed is en vervangen moet worden, dan lijkt het erop alsof het een persoonlijke kwestie betreft”, aldus Atompai. Volgens hem is de situatie zo ernstig dat niet alle aangiften kunnen worden opgenomen, omdat het te lang duurt. “Twintig mannen achter één computer. Hoe moet het werk dan gedaan worden?”, vraagt de voorzitter zich af. Atompai benadrukte, dat het ministerie niet goed draait en dat er geen beleid wordt gemaakt op de vele zaken die misgaan binnen de samenleving. “Als de top niet goed functioneert, zal beneden ook niet goed functioneren”, aldus de bondsvoorzitter.

Noot van De West:

Atompai verzwijgt stelselmatig aan te geven, hoe dit allemaal is ontstaan. Hij kijkt alleen naar de  gevolgen van het wanbestuur van voor juli 2020 en trapt om voor hem bekende redenen, voortdurend tegen de huidige regering aan. Inderdaad moet er veel veranderen in veel secties van de publieke sector, maar die veranderingen kunnen niet snel plaatsvinden na een periode van stelselmatige vernietiging.

More
articles