Belfort: ‘Geen vooruitgang bij KPS vanwege gebrekkig beleid Amoksi’

DNA-lid Edward Belfort verklaarde gisteren tegenover een lokaal medium, dat er geen enkel vooruitgang is bij Justitie en Politie. Belfort vindt dat men al zo ver was om Kenneth Amoksi van Justitie en Politie te vervangen, omdat vanaf Amoksi’s aantreden er geconstateerd is dat Amoksi geen beleid maakt. Belfort heeft de afgelopen tijd gezien dat de criminaliteit zegeviert, door de zwakke indruk van minister Amoksi. ”Het is zo erg dat je kan zeggen dat criminaliteit wil overheersen in Suriname. Er zijn apparaten, de politie is er, waarom is de criminaliteit zo erg”, vroeg Belfort zich af.

Volgens Belfort lijkt het erop dat de ministers met hun beveiliging zitten, en lak hebben aan de gemeenschap. Belfort vertelde dat bij aantreding van deze regering meer dan 300 politieagenten zijn onttrokken, om te dienen als beveiliging bij de president, vicepresident en verschillende ministers. Belfort stelde dat de regering ons hierdoor tekort doet. De 300 manschappen zouden de samenleving eigenlijk moeten beschermen.

Belfort vindt het ook erg dat de minister de nieuwe lichting van de rekruten aan het pesten is. Dat de politievakbond vaker van zich heeft laten horen en zelfs de straat is opgegaan in het verleden, heeft volgens Belfort te maken met het slechte beleid van Amoksi. Belfort is van mening dat Amoksi als minister geen moeite maakt om de samenleving te helpen. Daarenboven zijn er niet genoeg politie auto’s, is er ook geen persoonlijke standaard uitrusting.

“Doordat de samenleving zich onveilig voelt, moet ikzelf inspringen om ze te helpen, terwijl het niet mijn taak is”, aldus Belfort.

More
articles