EZ-minister voert in Nederland gesprekken over ondernemerschap in Suriname

Minister Rishma Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), is momenteel in Nederland voor een werkbezoek. De minister heeft gisteren de bilaterale gesprekken met betrekking tot ondernemerschap die gestart waren in Suriname in mei jl., gecontinueerd tijdens het werkbezoek.

Minister Kuldipsingh werd ontvangen door locoburgermeester Sofyan Mbarki. Er werd onder andere gesproken over het stimuleren van ondernemerschap, financiering voor ondernemerschap en het opbouwen van instituten voor ondernemerschap. Onder anderen Jan Willem Flohil, directeur EZC, Peter de Krijk, manager Amsterdam International Business en Rachel Janiuk, afdelingshoofd Ondersteuning Ondernemers, waren aanwezig bij het gesprek. De bilaterale gesprekken voor het verbeteren van het ondernemersklimaat waren de afgelopen maand in Suriname gestart tijdens een bezoek van burgermeester Femke Halsema van de gemeente Amsterdam en burgemeester Jan van Zanen van de gemeente Den Haag. Toen werd er gesproken over een mogelijke samenwerking op het gebied van ondernemerschap tussen Suriname en Nederland. Mbarki is behalve locoburgemeester, ook wethouder voor economische zaken, sport en recreatie, MBO-agenda, jongerenwerk en aanpak binnenstad.

Op donderdag 9 juni heeft minister Kuldipsingh reeds een bezoek gebracht aan de minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaanses, om de samenwerking op het gebied van ondernemerschap te intensiveren. Gesproken werd over het stimuleren van ondernemerschap, met name onder vrouwen en jongeren en technische ondersteuning ten behoeve van het KMO- Fonds in Suriname. Ook zijn er gesprekken gevoerd over het uitwisselen van technisch kader.

More
articles