Nieuw BaZo-kantoor in Saramaccca geopend

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), heeft op dinsdag 1 maart in het district Saramacca een nieuw BaZo-kantoor in gebruik genomen. De opening werd gedaan door SoZaVo-minister Uraiqit Ramsaran. Verder bevonden zich onder de aanwezigen Melvin Ronde, directeur operationale aangelegenheden van het Staatsziekenfonds, Sherin Bansi-Durga, districtscommissaris van Saramacca en vertegenwoordiger directie Sociale Zaken, Nancy Amoesie.

Minister Ramsaran gaf aan dat de regering Santokhi-Brunswijk vanaf haar aantreden, continu werkt aan decentralisatie om zaken voor het volk te vergemakkelijken. Hij is zich ervan bewust dat sociaal zwakkeren van alle districten tegemoet moeten worden gekomen met deze noodzakelijke dienstverlening. “Wij zijn er niet alleen van bewust dat zaken vergemakkelijkt moeten worden voor de samenleving, maar wij willen ook onze sociale kracht tonen aan de samenleving”, aldus de minister.

Gezien het feit dat het besluit van de regering nog overeind staat dat alle kinderen onder de 16 jaar en seniorenburgers vanaf 60 jaar door de overheid verzekerd worden, is er besloten het fiatteren van de verlengingen hiervan ook te decentraliseren. Het ministerie van SoZaVo beschikt nu over BaZo-kantoren op diverse locaties zoals Paramaribo, Wanica, Nickerie, Saramacca, Coronie en Snesi kondre Het traject voor het openen van andere kantoren zal voortgezet worden door het ministerie.

More
articles