OW- personeel wordt verzekerd via SOR

De Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) en de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL), zijn content met het besluit van de minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, om de buitengewone verzekering SOR te introduceren op het ministerie. Zowel de ABPM als de COL, zeiden dit op woensdag 23 februari tegen minister Albert Ramdin, die optrad als afgevaardigde van president Chandrikapersad Santhoki. Ondersteund door de COL had de ABPM een bespreking over de uitvoering van punten, die jarenlang niet en of niet correct, worden uitgevoerd.

De COL en de ABPM stellen evenwel als voorwaarde dat introductie van de SOR, zoals minister Riad Nurmohamed heeft aangegeven, moet gelden voor alle medewerkers die aan de criteria voldoen – volgens een schema dat met de desbetreffende bond is overeengekomen of nog moet worden overeengekomen. De introductie van de SOR is als urgent punt opgenomen in het wensenpakket van de Werknemers Organisatie Openbare werken (WOOW). Vernomen wordt dat de ABPM op advies van OW-minister Riad Nurmohamed, zich ook beijvert om de kosten gepaard gaande met overlijden en crematie/begrafenis als eis in het onderhandelingspakket op te nemen.

Exclusieve punten

Voor wat betreft de overige punten van de ABPM, ging de bespreking over de exclusieve punten: verstrekking van veiligheidsschoeisel en andere bijbehorende attributen inclusief twk, vanaf 1 januari 2017, kledinggeld, rechtspositie van medewerkers, trainingen, uitbetaling van mede-werkers die nog steeds niet ontvangen hebben, betaling waarnemingstoelage, verzelfstandiging, loopbaanontwikkeling, vaste dienst, stukken die door vertraging niet vorderen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Kabinet van de President.

Spijkers met koppen

Partijen hebben afgesproken het overleg te hervatten, waarbij spijkers met koppen zullen worden geslagen over de feitelijke uitvoering. Definitieve principebesluiten zullen aan de leden van de ABPM worden voorgelegd. Intussen kan worden gemeld dat de ABPM al met het ministerie in het departementale overlegorgaan werkt aan andere punten.

More
articles