Infrastructuur landbouwgebieden Saramacca wordt aangepakt

De infrastructuur van de landbouwgebieden in het district Saramacca wordt aangepakt. Op dinsdag 22 februari is hiervoor het startsein gegeven middels het ondertekenen van een contract tussen de aannemer Global Equipment N.V. en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het contract houdt onder andere in dat de aannemer afvalmateriaal levert voor het rehabiliteren van de zandwegen van agrarische gebieden in Saramacca. Het egaliseren en reconditioneren van de zandwegen behoort ook tot de werkzaamheden in dit gebied. Er zal 1000 m3 afvalmateriaal geleverd worden over een periode van ruim twee maanden om wegen in landbouwgebieden die in deplorabele staat verkeren, weer begaanbaar te maken.

“Door de aanhoudende regen zijn de gebieden slecht tot onbegaanbaar. Vanwege het vrachtverkeer over de wegen vinden er ook verzakkingen plaats”, geeft Jason Bakker, onderdirecteur Landbouw Midden aan. Ook de sluizen, gemalen en kanalen moeten aangepakt worden. Bakker zegt dat er een start is gemaakt met de aanpak van de kritieke LVV-verzorgingsgebieden La Poule, Maho en Tijgerkreek. Hij zegt verder dat er ook andere projecten in voorbereiding zijn. De activiteiten vinden landelijk plaats, waarbij de agrarische gebieden in optimale conditie moeten blijven, zodat de agrarische productie voortgaat. Deze projecten worden door de staat bekostigd.

De districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, zei dat de gebieden vanwege de recente regenbuien onbegaanbaar zijn geworden en aanpak behoeven. De boeren worden dagelijks geconfronteerd met de moeilijk begaanbare wegen. De districtscommissaris is erg blij met de aanzet voor de verbetering van de infrastructuur in haar district. ‘’Als de wegen goed begaanbaar zijn, kunnen de landbouwgronden ten volle benut worden’’, zegt Bansi-Durga. Momenteel is de inventarisatie hiervan gaande. De landbouwers willen ook de landbouw moderniseren en gebruik gaan maken van alternatieve landbouwmethoden. Modernisering kan zorgen voor een grotere en beter opbrengst. Bansi-Durga hoopt dat de overheid dit idee ondersteunt.

More
articles