ROS op weg naar een lerende organisatie

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), heeft vorige week tijdens een driedaags seminar de aanzet naar een lerende organisatie gegeven.  De trainingssessie werd verzorgd door Humphrey Bendt van het Institution for Transformational Leadeship Education and Training (ITLET). Bendt verzorgt zowel nationaal als internationaal management- en leiderschapstrainingen.

De departementsleiding van ROS waaronder de directeuren en beleidsadviseurs, leerden vaardigheden die hen in staat zullen stellen het ministerie  te transformeren naar een professionele entiteit met genoeg ruimte voor een gedegen Human Resourch Management (HRM) en waar sprake is van zowel verticaal als horizontaal leiderschap.

Bendt heeft de ROS-leiding quick scan van de huidige organisatiecultuur voorgehouden: o.a. werkattitude, verantwoordelijkheidsbesef, motivatie, prestatie en resultaatgerichtheid. Samen met de participanten  was de score gemiddeld niet boven de 2 op een puntenschaal van 5.

Bendt spoorde de deelnemers aan om aan de slag te gaan en de organisatie in een positieve richting te doen veranderen. Tijdens de training werd een aanvang gemaakt met een SWOT-analyse. Op de laatste dag werden de deelnemers in de gelegenheid gesteld om een vision and mission statement te maken. Er is een redactieteam samengesteld  om op basis van de aangereikte handvatten, de SWOT-analyse en de missie en visie van ROS definitief te formuleren. Bendt heeft aanbevolen, het team tijdens het traject verder te begeleiden.

More
articles