Politie zal optreden tijdens NDP-massameeting

De politie zal niet aarzelen op te treden tijdens een geplande massameeting van de NDP. Dit zei politiecommissaris Orlando Jacott, in een gesprek met een lokaal medium. Volgens hem zal de politie zeker optreden, als blijkt dat het protest is georganisseerd zonder vergunning. Jacott geeft aan, dat de lockdown weliswaar is opgeheven, maar dat er nog altijd een samenscholingsbeperking geldt die is gesteld op 50 personen. Volgens Jacott is er meestal eerst een gesprek tussen de districtscommissaris en de organisatie over de te houden manifestatie. Jacott onderstreept dat evenementen nog steeds voor mass-spreading kunnen zorgen. Daarom zijn die tot nog toe verboden.

De NDP is al enige tijd een grote massameeting aan het voorbereiden in verband met 25 februari. Hierbij zal zij mensen uit verschillende districten mobiliseren naar haar partijcentrum. De bedoeling van deze massameeting is volgens de NDP, om de regering te tonen dat haar beleid faalt en om te demonstreren dat de NDP niet aan het afbrokkelen is, zoals wordt beweerd. Volgens Jacott komt er meestal een gesprek met de districtscommissaris over het houden van massameetings, echter is niet bekend of dit reeds is gebeurd.

Volgens NDP-woordvoerder Ricardo Panka, is de planning in volle gang en zouden  reeds kleine bijeenkomsten zijn gehouden in aanloop naar de grote dag. Echter zegt hij dat met betrekking tot het geplande politieoptreden, de partij nog met een verklaring zal komen.

More
articles