Atompai: ‘Het korps is failliet’

Volgens de voorzitter van de Surinaamse Politie Bond (SPB), Milando Atompai, is het korps zo goed als failliet. ‘’Het Korps beschikt niet over schoeisel, noch over kleding en voertuigen. Zelfs het draaien van opleidingen voor het personeel is onmogelijk”, aldus Atompai in gesprek met een lokaal medium. Dit naar aanleiding van de recente ontwikkelingen binnen het korps. Door de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, zou er een managementteam zijn samengesteld dat moet zorgen voor verandering binnen het korps. Zo moet het personeelstekort binnen aanzienbare opgelost moeten worden en een start worden gemaakt met de kaderopleiding.

Echter heeft de SPB-voorzitter daar weinig vertrouwen in. “Er is geen verandering mogelijk onder de huidige minister”, zegt Atompai. Volgens hem zal er pas verandering komen, wanneer Amoksi wordt vervangen. “De minister weet duidelijk niet waarmee hij bezig is. Hij is constant bezig onschuldige mensen te bekritiseren en een persoonlijke aanval tegen hen op te zetten. Zo moest ex-korpschef Prade uit zijn functie stappen, omdat hij volgens Atompai de criminaliteit in stand in stand zou houden. Het korps is al bijkans een maand Pradeloos, is er een verandering?”, aldus Atompai. Hij zegt verder, dat dit ook het geval was bij Hellings en Gentle, die uit hun functie werden verwijderd, echter bleek achteraf, dat zij de enigen waren die de capaciteit hadden voor die functie en moesten ze weer worden geplaatst. “Daarom zeg ik dat de echte verandering die moet komen is Amoksi”, aldus de bondsvoorzitter.

Hij zegt verder dat de minister niet is gebonden aan handen en voeten, zoals gesteld wordt binnen de samenleving. “Voor het plaatsen van een handtekening inzake de start van een kaderopleiding, ben je niet gebonden en voor het tekenen van een resolutie ben je evenmin gebonden. Zo zijn er tal van andere zaken, waarbij de minister gewoon weigert mee te werken”, aldus Atompai.

Volgens hem lopen bijkans drie maanden 300 burgers rond op het Politie Opleidingscentrum (P.O.C), maar kan de opleiding niet starten. “De mensen hebben dankzij Prade een voorschot op hun loon kunnen krijgen. Maar de maand december hebben de mensen doorgebracht zonder geld. Dat zijn zaken waaraan gewerkt moet worden”, aldus Atompai.

More
articles