Volledige normalisatie in het onderwijsproces

MoHaNa-regels blijven van kracht

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft bekendgemaakt dat het onderwijsproces vanaf maandag 21 februari genormaliseerd zal worden. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft op advies van kinderartsen het MinOWC geïnformeerd, dat het tot volledige normalisatie van het onderwijsproces kan overgaan. Het gaat hierbij om alle basis-, voj-en vos-scholen. Gracia Valies-Ormskirk directeur Beroepsonderwijs van het ministerie zei dat het Volksgezondheid is dat altijd aangeeft, hoe de bezetting eruit moet zien, of hoe de situatie zich voltrekt, en dit is het advies dat is gegeven. Volgens minister Ramadhin van Volksgezondheid, is het beter te werken met kleinere groepen in de klassen, maar er zal samen gekeken worden, naar wat te doen en hoe we het gaan organiseren, omdat over het algemeen de klassen overvol zijn met leerlingen benadrukte de directeur.

De opvang van de leerlingen, per klas zal worden verruimd, maar er worden daarbij voorwaarden gesteld.

Er is aanbevolen dat leerlingen van twaalf jaar en jonger in een groep van maximaal 24 te plaatsen, maar indien de klassen  groter zijn, moeten de leerlingen in groepen de lessen blijven volgen.

Op de vos-scholen mag een volledige klassenbezetting van 24 tot 28 gehanteerd worden. Minister Amar Ramadhin zegt dat het geen restrictie is naar de mensen toe,  hij had het advies van de OMT nodig, om het besluit tot normalisatie te kunnen nemen. “De pandemie is zo zoetjes aan het verzwakken en we lopen tegen het einde van de COVID-19-pandemie aan. We zullen moeten meegaan, maar willen het doen op een medisch verantwoorde manier. Verder moeten de MoHaNa-regels gehanteerd en nageleefd worden, zoals het dragen van een mondkapje, en het wassen en ontsmetten van de handen.”, aldus Ramadhin.

Van de leerkrachten en het ondersteunend personeel op de scholen wordt verwacht, dat zij zich volledig laten vaccineren of boosteren. Het screenen van de leerlingen op griepachtige verschijnselen voor het betreden van het schoolterrein, blijft noodzakelijk.

More
articles