President voor International Energy Conference in Guyana

President Chandrikapersad Santokhi is gisteren samen met een delegatie vertrokken naar Guyana op uitnodiging van de Guyanese president Irfaan Ali om deel te nemen aan de International Energy Conference and Expo 2022, die van 15 t/m 18 februari 2022 gehouden zal worden.

Het doel van de participatie is om het beleid en de visie van Suriname te presenteren met betrekking tot duurzame energie. Naast het staatshoofd maken minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, de directeur van Staatsolie Annand Jagesar, ondersteund door een technisch team van ruim vier mensen, deel uit van de delegatie.

De president zal tijdens zijn verblijf in Guyana ook contact leggen met mogelijke investeerders. In dit kader zal de president gesprekken voeren met onder anderen de CEO van ExxonMobil, Darren Woods. Het bedrijf heeft eerder aangegeven, interesse te hebben om te investeren in Suriname. ExxonMobil is een van ‘s werelds grootste beursgenoteerde internationale olie- en gasbedrijven. Morgen spreekt president Santokhi de conferentie toe tijdens de openingsceremonie.

De president vertrok vanuit het vliegveld Zorg en Hoop. Voor vertrek vond het protocol van overdracht plaats tussen president Santokhi en de vicepresident.

More
articles