Rusland: ‘Grondconversie moet afgebakend zijn’

De voorzitter van de Nationale Partij Suri-name (NPS), Gregory Rusland, benadrukte afgelopen zaterdag tijdens de Opo yari vergadering van de NPS afdeling Paramaribo, dat de partij niet tegen grondconversie is. ‘’Echter moet deze afgebakend zijn‘’, stelt Rusland. Tijdens de vergadering in De Nationale Assemblee op dinsdag 8 februari inzake de Wet Grondconversie, die inhoudt dat grondhuur kan worden omgezet in eigendom, werd er door enkele coalitiepartijen geen quorum verleend.

Rusland zei zaterdag, dat de NPS alleen zal meewerken als grond voor bewoning en bebouwing omgezet wordt naar eigendom. ‘’Het gaat nu om een afgebakende grootte. De NPS is er tegen dat grote lappen terrein van grondhuur worden omgezet naar eigendom‘’, aldus Rusland.

‘’De NPS is tegen speculatie met grond.’’ Ook is Rusland van mening dat zaken eerst goed geregeld moeten worden, alvorens van een wet sprake kan zijn. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als gronden zijn verkocht en de overheid zelf grond nodig heeft, bijvoorbeeld voor de bouw van scholen en overheidscentra? ‘’Ik kijk niet naar persoonlijke belangen. Het gaat om wat goed is voor de staat’’, zegt Rusland. Hij geeft aan zelf in het bezit te zijn van een terrein. ‘’Dat wordt gebruikt voor veeteelt.’’ Rusland herhaalt dat de NPS niet tegen grondconversie is, maar die moet afgebakend zijn. ‘’Mensen die grote lappen terrein bezitten, kunnen een klein deel in eigendom omzetten. Het belang van land en volk geniet de hoogste prioriteit’’, aldus Rusland.

-door Orsilia Dinge-

 

 

 

More
articles