Douanebond accepteert geen gepensioneerde agent in leiding

Leden van de douanebond zijn gisteren na een spoed algemene ledenvergadering in actie gegaan. Gedurende de vergadering is besloten, het nieuwe door de overheid aangestelde team, niet te accepteren. Afgelopen vrijdag is het besluit genomen dat het nieuwe team dat door president Chandrikapersad Santokhi is ingesteld, zal worden voorgezeten door oud-politiecommissaris Humphrey Tjin Liep Shie. Volgens de bond geeft de president hiermee aan, dat leden binnen het korps ongeschikt zijn.

Volgens bondvoorzitter Joyce de Vlugt, verschilt het werk van een douaneambtenaar hemelsbreed van dat van een agent. Zij geeft aan dat de douane belast is met de inning der belastingen. De politie heeft, aldus De Vlugt, deze taak niet. De bond heeft volgens De Vlugt, geen inspraak ge-had in de benoeming van het nieuwe managementteam. De bondsvoorzitter doet een beroep op de president en de minister van Financiën, Armand Achaibersing, om dit besluit te heroverwegen.

De Vlugt zegt, dat vanaf het begin is aangegeven, gepensioneerde douaneambtenaren in de top te plaatsen. Een gepensioneerde politiefunctionaris zal dan ook niet geaccepteerd worden.

Volgens de bondsvoorzitter spelen er meerdere problemen. ‘’Wij zijn achttien maanden bezig met de directeur der Belastingen om de beschikking van enkele commissies in orde te maken. Daarnaast wacht de bond al geruime tijd om uit Fiso te stappen”, aldus De Vlugt. Er is besloten dat de bond in beraad blijft en elke ochtend in vergadering gaat tot 11.00 uur. Na 11.00 uur zullen de leden zich begeven naar de werkplek. Intussen is er een brief gericht naar minister Achaibersing over de wensen van de bond.

More
articles