Surinaamse betrapt met vals Guyanees paspoort na aanvraag VS-visum

Een 30-jarige Surinaamse staatsburger kreeg afgelopen vrijdag een boete van GYD 40.000 voor het creëren van een valse naam om een Guyanees paspoort te verkrijgen in 2012. Ze werd vorig jaar pas gepakt, nadat ze bij de Amerikaanse ambassade in Georgetown een Amerikaans visum had aangevraagd. Priya Sewraj uit Lyng Street, Charlestown, Georgetown verscheen voor magistraat Leron Daly en gaf toe dat zij op 13 juli 2012 bij het Centraal Immigratie- en Paspoortkantoor, met het oog op het verkrijgen van een nieuw paspoort, een valse verklaring had afgelegd door te tekenen bij een schriftelijke verklaring dat ze Bibi Shazia Khan was en dat ze nooit een Guyanees paspoort heeft gekregen of eerder in het bezit ervan is geweest.

De magistraat legde Sewraj een boete op van GYD 40.000 met een standaardstraf van 12 maanden.

Volgens berichten is Sewraj van geboorte Surinaams en houder van een Surinaams paspoort. Op 12 juli 2012 ging de beklaagde naar het Centraal Bureau voor immigratie en paspoorten en diende een aanvraag in voor een Guyanees paspoort, waar zij een geboorteakte op naam van Bib Shazia Khan overlegde. In het paspoortaanvraagformulier tekende ze als de genoemde naam, wetende dat het vals was; ze kreeg vervolgens een Guyanees paspoort op naam van Khan.

Op 29 juni 2021 heeft verweerster met haar Surinaams paspoort een Amerikaans visum aangevraagd en tijdens de verwerking van de visumaanvraag zijn de vingerafdrukken van verweerster gescand door het Elektronisch Visumsysteem. Het systeem heeft een positieve vingerafdruk geretourneerd voor een Bib Shazia Khan, geboortedatum 5 augustus 1987, met Guyana paspoortnummer R0311285 en dat ze op 13 augustus 2012 op de Amerikaanse ambassade in Georgetown verscheen. Naar aanleiding hiervan is een onderzoek ingesteld en is de verdachte aangehouden en op de hoogte gesteld van de beschuldiging. In een verklaring gaf Sewraj de feiten toe.

 

More
articles