Jarige president is hoopvol gestemd

President Chandrikapersad Santokhi is donderdag 3 februari, 63 jaar geworden.  De president zei, dankbaar terug te blikken op de jaren die achter hem liggen. De president haalde ook aan, hoopvol gestemd te zijn met de richting waar hij als hoogste leiding naar toe wil met Suriname. In verband met zijn verjaardag had de president geestelijke leiders van verschillende geloofsovertuigingen uitgenodigd voor een gebedsdienst op het Presidentieel Paleis.

“Met zoveel gebeden en zoveel religieuze leiders, voel ik me gezegend”, aldus de president. Hij bedankt zijn ouders en alle andere personen die hebben bijgedragen aan zijn vorming. Het staatshoofd achtte het van belang om op deze bijzondere dag, ook de belangrijke rol te belichten die hij als president heeft. “Ik heb een opdracht te vervullen. Iedereen is gekomen voor een korte tijdsperiode, hoe lang dat voor mij is, weet ik niet.” De president zei voorts dat de tijd waarin hij is aangesteld als regeringsleider, hij de verantwoordelijkheid heeft het werk waarvoor hij geroepen is, te doen zoals de Schepper dat wil. ‘’Het afsmeken bij de Schepper van wijsheid, kennis en inzicht is van belang om het land en volk uit de crisis te halen’’, sprak de president. Hij wees erop dat binnen een jaar tijd de regering in staat is geweest een failliet land en lege staatskas terug naar niveau te brengen. De samenleving zal zich realiseren dat de offers die gebracht zijn, nodig waren om de crisis aan te pakken. ‘’De economie is weer stabiel en internationale financiële instellingen komen in met steun. Dit jaar zullen projecten uitgevoerd en resultaten neergezet worden.’’ Het gaat onder meer om werkgelegenheid en woningbouwprojecten. “Alles is al voorbereid en gepland, de beleidsdocumenten zijn er en de maatregelen en richting zijn bekend. Het is nu aanpakken.”

Harold Pultoo, geestelijk adviseur van het staatshoofd, wees net als de president op het belang van het gebed om wijsheid en kennis af te smeken, maar noemde ook gezondheid en kracht. Volgens hem is naast hard werken, ook gebed nodig om in eenheid het land en de economie weer op spoor te brengen. Om die reden wordt er op de maandag bij de start van de werkweek, ook gebeden op het Kabinet van de President. Pultoo zei zich ervan bewust te zijn dat gezinnen in Suriname het zwaar hebben. ‘’De regering heeft daarom ook besloten om onder meer deze gezinnen en mensen met een beperking tegemoet te komen’’, zei Pultoo.

First lady Mellisa Santokhi-Seenacherry overhandigde namens haar instituut een presentje aan het staatshoofd. Ze benadrukte dat de president zich ten volle inzet voor Suriname en dat land en volk bij hem centraal staan.

More
articles