Uitkijk gaat digitaal!

Met de basiscursus Informatica

Voor vrijwel elk beroep heb je tegenwoordig basis computervaardigheden nodig. En ook wanneer het geen vereiste is, is het zeker handig. Niet alleen voor je werk, maar ook in het dagelijks leven!  Het A.L. Waaldijkcollege is zich ervan bewust dat het beschikken over de 21e -eeuwse vaardigheden een must is. Zij heeft daarom de ‘Basiscursus Informatica’ opgezet en biedt hem aan, aan de gemeenschap van Uitkijk. Op 13 november 2021 is deze cursus te Uitkijk, Saramacca van start gegaan met 11 deelnemers. In deze cursus worden de deelnemers naast de basis computervaardigheden ook rekenvaardigheden bijgebracht. Rekenen is van enorm belang in het onderwijs, omdat de rekenvaardigheid een referentie is van het ontwikkelingsniveau van de student aan de hand waarvan doorstroming naar vervolgopleidingen mede op beoordeeld wordt. Naast voornoemde vaardigheden komen ook vaardigheden zoals: communiceren, creatief denken en handelen, probleemoplossend denken en handelen en samenwerken aan de orde. De cursus richt zich op personen, die minimaal de lagere school hebben doorlopen en op personen die zich willen her- en omscholen teneinde een carrière switch te kunnen maken.

Maar belangrijker nog zorgt de cursus ervoor dat men niet achter raakt op de nieuwe en moderne ontwikkelingen.

Maar vanwege de behoefte aan basis computervaardigheden –ook bij hoger opgeleiden- zien we dat vooral ambtenaren van de bestuursdienst mee doen aan deze cursus.

Na afronding van de cursus zullen de deelnemers:

Hun computer- en rekenvaardigheden hebben verbeterd;

Veilig weten om te gaan met het internet en social media zoals Facebook en Instagram;

hun doorstromingsmogelijkheden tot vervolg computeropleidingen hebben verbeterd;

21e -eeuwse vaardigheden hebben opgedaan zoals communiceren, creatief denken en handelen, kritisch denken, probleemoplossend denken en handelen, samenwerken;

Hun uitgangspositie op de arbeidsmarkt hebben verbeterd. De deelnemers er-varen de cursus als leerrijk, maar ook prettig, vooral omdat de lessen vrij luchtig zijn en er veel aanschouwelijk materiaal aanwezig is of gebruikt wordt. De cursus duurt 16 weken en wordt verzorgd op de zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur op OS Uitkijk. Na afronding ontvangen de deelnemers een certificaat. Onze dank gaat uit naar O.S. Uitkijk voor hun medewerking.

More
articles