Hess kan ruim 24 miljoen vaten olie uit Stabroek-blok halen

Wanneer de Liza Phase 2-ontwikkeling dit kwartaal in gebruik wordt genomen en later dit jaar de volledige productie bereikt, verwacht Hess Corporation, 24 liften van zijn Guyana-activiteiten te verzamelen. Het zou ook goed gepositioneerd zijn om zijn termijnlening van 500 miljoen dollar af te lossen. Deze onthulling afgelopen woensdag werd gedaan door John Rielly, Chief Financial Officer van Hess Corporation. Hij bezorgde destijds aandeelhouders een fiscaal overzicht van de prestaties van het bedrijf in het vierde kwartaal van 2021.

In het eerste kwartaal van 2022 zei Rielly: “We verwachten drie liften vanuit Guyana te hebben met twee liften vanuit de Liza Destiny en onze eerste lift vanuit de Liza Unity zal naar verwachting eind maart plaatsvinden. In het tweede kwartaal verwachten we in totaal vijf opheffingen. Nadat de Liza Unity de volledige productie heeft bereikt, wat momenteel wordt geprojecteerd voor het derde kwartaal van dit jaar, verwachten wij acht hijsingen per kwartaal in Guyana van deze twee FPSO’s.”

In totaal zei Rielly dat Hess voor 2022 24 liften verwacht in Guyana. Na het opstarten van de Liza Phase 2-ontwikkeling, zei Rielly dat het bedrijf van plan is de resterende 500 miljoen dollar op zijn termijnlening af te betalen en het dividend aan aandeelhouders te verhogen. “Met onze sterke kas- en liquiditeitsposities en onze toonaangevende cashflowgroei, zijn we goed gepositioneerd om onze kredietstatistieken aanzienlijk te verbeteren en de kasopbrengsten voor onze aandeelhouders in de komende jaren te verhogen”, aldus de CFO.

Hij zei dat het bedrijf zich blijft inzetten om het grootste deel van zijn toenemende vrije kasstroom aan aandeelhouders terug te geven door middel van verdere dividendverhogingen en inkoop van eigen aandelen. OilNOW meldde eerder, dat de Liza Fase 2-ontwikkeling van USD 6 miljard in totaal zes boorcentra en ongeveer 30 putten zal hebben, waaronder 15 voor productie, 9 voor waterinjectie en 6 voor gasinjectie. Het project maakt gebruik van de Liza Unity FPSO die in Singapore is gebouwd. Het schip zal een bruto productiecapaciteit hebben van 220.000 vaten olie per dag en zal ongeveer 600 miljoen vaten olie ontwikkelen.

Bron: Oilnow.gy

More
articles