Twee bewoners Huize Francis overleden na covid-uitbraak

In Huize Francis in Nickerie, heeft een uitbraak van Covid-19 plaatsgevonden. Van de 30 bewoners zijn 17 positief getest. De coördinator van het COVID-19 Team Nickerie tevens rayoncoördinator van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) West, Radha Ramjatan, bevestigt de informatie.

Inmiddels zijn twee bewoners van Huize Francis overleden aan de gevolgen van het dodelijke longvirus. Maandag is een bewoner overleden, woensdag heeft een tweede bewoner het leven gelaten. De eerste bewoner was niet gevacccineerd, van de tweede bewoner is de status niet bekend.

Ramjatan zegt dat het bejaardentehuis woensdag grondig is ontsmet. Bewoners die positief getest zijn, zitten in isolatie. Vandaag zal het personeel worden gescreend. Om er zeker van te zijn dat de covid-protocollen strikt worden nageleefd, is aan het BOG verzocht de controle op te voeren. Ook wil Ramjatan dagelijks geïnformeerd worden over de gezondheidssituatie van de bewoners die positief zijn bevonden.

More
articles