Etnel stapt uit coalitie, VHP distantieert zich van beschuldigingen

NPS-parlementariër Patricia Etnel, heeft gisteren via haar Facebookpagina bekendgemaakt, geen deel meer uit te maken van de coalitie. ‘’De VHP wil oorlog met Patricia en zal die oorlog ook krijgen. Mi na lang alibi, langa blo! Ik ben NPS’er, maar ik ben geen deel meer van de coalitie”, stelde Etnel. Volgens haar, zijn er mensen bij haar woning geweest om haar uit te schelden. Etnel verklaarde tegenover een lokaal medium, dat uit verschillende scenario’s is gebleken, dat de VHP getracht heeft haar te beschadigen.

Haar zoon zou betrokken zijn bij de ontvreemding van een stier. De stier waar het om ging, is weer bij de eigenares. Volgens Etnel gaat het om een opgezette zaak, waarbij de VHP betrokken zou zijn. De VHP heeft inmiddels een verklaring uitgebracht, waarin zij zich distantieert van de beschuldigingen van Etnel. De partij meldt voorts, dat het in dit stadium niet wenselijk is commentaar te geven op de uitlatingen gedaan door Etnel.

Het NPS-hoofdbestuur is gisteravond met spoed in vergadering bijeengekomen. De VHP als coalitiegenoot heeft een historische relatie met de NPS.

De VHP is van mening dat de NPS hierover eerst intern moet beraadslagen, waarna de VHP en de totale coalitie in overleg kunnen treden. Ook de VHP-fractie heeft een soortgelijk standpunt, maar keurt de beschuldiging van Etnel ten zeerste af. De NPS stelt in een persbericht dat het geval van het lid Etnel door de partij wordt beschouwd als een incident dat verder met de NPS-structuren en –organen zal worden besproken.

 

More
articles