Covid-steun heeft binnenland niet bereikt

De covid-steun die bedoeld was om personen die getroffen waren door Covid-19 helpen, heeft het binnenland niet bereikt. Dit zei Abop-parlementariër Obed Kanape, gisteren in De Nationale Assemblee tijdens een openbare vergadering inzake de actuele covid-situatie in het land.

Volgens Kanape zijn er tal van zaken die mogelijk hebben gemaakt, dat de binnenlandbewoners geen deel hebben kunnen uitmaken van de covid-steun. Zo zou het volgens de parlementariër kunnen hebben gelegen aan het feit dat de registratie digitaal plaats had moeten vinden. ‘’Het punt is dat de covid-steun de rurale gebieden niet bereikt”, aldus Kanape.

Ook de kwestie rond de gezondheidszorg geeft Kanape zorgen. Volgens hem ontberen de bewoners al enige tijd goede medische zorg, omdat er geen artsen in dat gebied zijn. ‘’Als de artsen uit Suriname niet willen trekken naar dat gebied, laat de regering om de tafel gaan met Cuba en kijken hoe we de specialisten terug kunnen halen. De mensen mogen geen medische zorg ontberen”, zei Kanape.

De kwestie met betrekking tot het Streekziekenhuis Atjoni werd ook aangehaald in het parlement. Volgens de parlementariërs wordt het tijd dat het ziekenhuis bemenst wordt door mensen uit dat gebied, zodat er voor de bewoners ook werkgelegenheid gecreëerd wordt.

More
articles