Boosterdosis kan ziekenhuisopname voorkomen

333 nieuwe covid-besmettingen

Uit nieuwe onderzoeken van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), is gebleken dat een boosterdosis met het Pfizer-BioNTech- of Moderna-vaccin, voor 90 procent effectief is om mensen uit het ziekenhuis te houden nadat ze besmet waren geraakt met de Omicron-variant. In Suriname adviseert het ministerie van Volksgezondheid de samenleving reeds geruime tijd, zich te laten vaccineren tegen Covid-19.

Het ministerie roept de bevolking ook op de MoHanA-maatregelen in acht te blijven nemen. Met het resultaat van het onderzoek, is het belang van een boosterdosis aangetoond.

In Suriname zijn er in het afgelopen etmaal 333 nieuwe besmettingen gerapporteerd. Van de 702 swabs die werden afgenomen, zijn 369 negatief bevonden.

Het afgelopen weekend is het dodental opgelopen naar 50. In totaal zijn vanaf dat Covid-19 zijn intrede deed in Suriname, 1.239 personen in ons land overleden aan de gevolgen van covid. Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn 70.074 mensen positief getest. In de eerste 23 dagen van januari zijn reeds 17.628 personen positief getest. Op de Intensive Care Units van de verschillende ziekenhuizen zijn 9 zieken opgenomen. In de zorginstellingen worden 104 covid-patiënten gemonitord. 26 personen die volledig zijn gevaccineerd, zijn opgenomen in het ziekenhuis, van 61 personen is de status niet bekend. 19 personen verkeren in thuisisolatie.

De covid-maatregelen zijn afgelopen weekend ook aangepast. Het uitgaansverbod is verruimd naar 23.00 uur en duurt tot 05.00 uur de volgende ochtend.

Ook zijn commerciële binnenlandse vluchten voor regulier passagiersverkeer weer toegestaan. Commerciële lokaliteiten en restaurants mogen open zijn van 05.00 – 22.00 uur. De algemene maatregelen zijn nog steeds van kracht. De samenleving wordt dringend geadviseerd niet te feesten en slechts voor dringende werkzaamheden, boodschappen en noodgevallen uit huis te gaan.

More
articles