Omicron: ‘In Brazilië vermoedelijk 97 procent van coronagevallen door Omicron’

In Brazilië komt vermoedelijk 97 procent van de besmettingsgevallen door de Omicron-variant. Volgens gezondheidsautoriteiten draagt de toename van het aantal coronagevallen bij aan de nieuwe soort variant. Uit het onderzoek blijkt dat in november en december van het vorige jaar, de vermoedelijke besmettingsgevallen door Omicron respectievelijk 3,4 procent en 67,5 procent in het land zijn geregistreerd. In vergelijking met de Gamma- en Delta-variant, bereikte de Omicron 100 procent van de positieve gevallen in een kortere periode sinds zijn constatering in het land. Volgens medisch deskundigen had de Delta-variant vanaf de eerste constatering ongeveer 20 weken nodig om het totale aantal positieve gevallen te bereiken. Aan de andere kant bereikte de Omicron-variant hetzelfde niveau in een periode van slechts zes weken. Dit onderzoek werd verzameld tussen 11 november 2021 en 6 januari 2022 waarbij 208.480 monsters zijn geanalyseerd.

More
articles