CDC: ‘Suriname op niveau 4, hoog covid-risicoland’

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC), hebben hun advies over reizen naar verschillende landen aangescherpt, door ze op te nemen in het zogeheten niveau 4, dat verwijst naar landen die zwaar getroffen worden door covid-19. Suriname is naast 21 andere landen ook op de waarschuwingslijst geplaatst, temidden van een Covid piek. Suriname is toegevoegd aan de categorie niveau 4, hetgeen ‘een zeer hoog risico’ land impliceert. Landen die de afgelopen 28 dagen meer dan 500 infectiegevallen per 100.000 inwoners hebben gemeld, worden op de lijst van niveau 4 geplaatst. “Reizen naar niveau 4 staten moet vermeden worden om zo een ​​nieuwe toename van het aantal infecties een halt toe te roepen”, aldus de CDC.

Op basis van de CDC-gegevens zijn de volgende bestemmingen toegevoegd aan niveau 4: Albanië, Argentinië, Australië, Ba-hamas, Bahrein, Bermuda, Bolivia, De Brit-se Maagdeneilanden, Kaapverdië, Egypte, Grenada, Guyana, Israël, Panama, Qatar, Saint Kitts en Nevis, Sint Lucia, Sao Tomé en Principe, Sint Maarten, Suriname, Turks- en Caicoseilanden, Uruguay.

Op basis van de gegevens die door de CDC zijn verzameld, zijn de volgende landen nu opgenomen in niveau 3, dat bestaat uit territoria die de afgelopen 28 dagen tussen 100 en 500 gevallen per 100.000 inwoners hebben gemeld: Costa Rica, Ivoorkust, Cuba, Fiji, Gabon, Ghana, Jamaica, Koeweit, Madagascar, Malawi, Mauritanië, Marokko, Mozambique, Nigeria, Paraguay, De Filipijnen, Saba, Sint-Bartholomeus, Saint Pierre en Miquelon, Sint Eustatius, Gaan, Oeganda. Wat niveau 2 betreft, omvat het landen die de afgelopen 28 dagen 50 tot 90 gevallen van covid-19-infectie per 100.000 inwoners hebben gemeld, namelijk: Djibouti, India, Kosovo, Montserrat. Niveau 1 bestaat uit landen die epidemiologisch veilig worden geacht, namelijk: Japan, Taiwan Bangladesh, Benin, Bhutan, China, Equatoriaal-Guinea, Falkland Eilanden, Gambia, Guinea, Hong-kong SAR, Indonesië, Japan, Kirgizië, Niger, Oman, Pakistan, Senegal, Sierra Leone, Taiwan, Oost-Timor.

Op basis van de gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben in de Verenigde Staten (VS) sinds het begin van de pandemie in totaal 66.254.888 mensen positief getest op het coronavirus. Daarnaast blijkt uit dezelfde bron dat in dezelfde periode in de VS 846.647 mensen zijn overleden aan het virus. De snelle verspreiding van de Omicron-variant die nu in veel landen dominant is, heeft ertoe geleid dat autoriteiten in de VS hun beperkingen hebben aangescherpt om een ​​nieuwe toename van het aantal infecties te voorkomen.

More
articles