Commissie 46 jaar Srefidensi overhandigt verslag aan staatshoofd

De voorzitter van de werkgroep 46 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, Stanley Dijksteel, heeft op zaterdag 15 januari op het Kabinet van de President, het evaluatieverslag inzake de herdenking van 46 jaar Srefidensi en een naslagwerk met alle stukken en overzichten van financiële onkosten, aan president Chandrikapersad Santokhi overhandigd. Het staatshoofd kreeg ook een cd van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) met de programma’s en opnames rond 46 jaar Srefidensi.

Dijksteel geeft aan dat het verslag ook belangrijk is voor commissies die in het vervolg belast zullen worden met de herdenking van de onafhankelijkheid. Het verslag biedt volgens de voorzitter inzicht in de wijze waarop er gewerkt is. Aan de hand daarvan, kan een model ontwikkeld worden om efficiënter te werken.

De commissie heeft ook aanbevelingen en adviezen uitgebracht ten aanzien van de herdenking. Er is een adviesschrijven overhandigd aan de president, waarin geadviseerd wordt de parade en het defilé terug te brengen naar de oorspronkelijke vorm die beschreven is in de grondwet van Suriname.

More
articles