VK: ‘Na infectie Omicron-variant, nog een symptoom geconstateerd’

In het Verenigd Koninkrijk (VK) is er bij patiënten acute diarree geconstateerd, na geïnfecteerd te zijn geweest met de Omicron-variant. Gegevens van de Johns Hopkins University hebben aangetoond, dat ongeveer 20 procent van de geïnfecteerde personen diarree had na besmet te zijn geraakt.

“Het is de moeite waard de symptomen als geheel te evalueren en niet afzonderlijk”, aldus wetenschappers. Volgens de universiteit moeten patiënten medische hulp zoeken bij de volgende gevallen: diarree houdt twee dagen aan; veel dorst hebben, een droge mond of huid; weinig of niet plassen; bloed in de ontlasting; ernstige buikpijn of rectale pijn; en koorts boven 39 graden Celcius.

Claire Steves, een wetenschapper die betrokken is bij de Zoe Covid-symptomenstudie verklaarde dat de meest gerapporteerde symptomen van Omicron, meer op een normale verkoudheid lijken, vooral bij mensen die zijn gevaccineerd. De studie gebruikt een smartphone-app om vast te stellen hoe mensen zich in het VK dagelijks voelen. Loopneus, hoofdpijn, vermoeidheid, niezen en keelpijn waren de vijf belangrijkste symptomen bij mensen in het VK, die de afgelopen weken positief op covid hebben getest. Verlies van smaak of geur kwam nog minder vaak voor.

More
articles