13 Surinamers in haven Antwerpen aangehouden met cocaïne

De politie in Antwerpen heeft maandagavond dertien personen gearresteerd in de haven. Volgens de krant Gazet van Antwerpen, gaat het om ‘uithalers’: personen die drugs uit containers halen. Justitie wil dat laatste nog niet bevestigen. De uithalers zouden gisteren rond 19.00 uur in de avond zijn aangehouden aan het Deuganckdok in de Antwerpse Waaslandhaven. Volgens informatie van de Gazet van Antwerpen waren ze bezig drugs uit een container te halen.

Betrapt
Volgens de krant gaat het om ‘’dertien Surinamers die op heterdaad betrapt werden in enkele containers’’. De politie vond in de containers ook enkele sporttassen gevuld met cocaïne. ‘’Het is nog niet duidelijk of de in beslag genomen sporttassen met cocaïne al uitgehaald waren of nog in een container uit Zuid-Amerika zaten’’, schrijft de krant op haar website.

Belang onderzoek
Het parket in Oost-Vlaanderen kan aan de Gazet wel bevestigen, dat het om dertien personen gaat die zijn gearresteerd, maar wil in het belang van het onderzoek hier verder niet over communiceren. Niet duidelijk is of er zich personen met een Nederlandse nationaliteit onder de aangehouden mensen bevinden. De Belgische douane heeft in 2021 een recordhoeveelheid cocaïne onderschept in de haven van Antwerpen. Vorig jaar werd ruim 89 ton cocaïne in beslag ge-nomen. Dat is een derde meer dan in 2020 (65,5 ton) en dubbel zoveel als vijf jaar geleden. Bron: www.crimesite.nl/uithalers-betrapt-in-haven-antwerpen

More
articles