Rekruten BBS oneens met besluiten leiding

Rekruten van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), zeggen tegenover de krant, dat de leiding besluiten heeft genomen waar zij niet achter kunnen staan. De leiding houdt zich volgens hen, ook niet aan gemaakte afspraken. ‘’We zijn het totaal oneens met bepaalde besluiten die er genomen worden vanuit de leiding. Er wordt soms helemaal niet met ons gecommuniceerd voordat er besluiten worden genomen‘’, aldus een woordvoerder van de rekruten die uit vrees voor rancune, anoniem wenst te blijven. ‘’Er wordt een loopje met ons genomen. We werden een keer gebeld voor een gesprek, maar we werden zonder dat we iets vooraf wisten, ingezet om te werken.’’

De elementaire opleiding van de BBS-rekruten is op 2 maart 2020 van start gegaan. De opleiding heeft door de covid-situatie langer geduurd dan overeengekomen was. Volgens de rekruten hebben zij een overeenkomst van acht maanden getekend, maar nu blijkt de opleiding veel langer te duren. ‘’We zijn bijkans al twee jaar bezig met de opleiding en weten nog steeds niet wanneer alles formeel afgerond wordt. Deze opleiding is ook helemaal afgerond, maar we kunnen nog geen uitslag krijgen of beëdigd worden.

Ook zijn we tot twee keer toe ingedeeld stage te lopen en ook deze fase is afgerond.‘’ De rekruten zeggen dat ze niet in actie zullen gaan, maar ze zijn het beu om van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zei enkele weken geleden tegenover de krant, dat er alles aan gedaan zou worden om de rekruten tegemoet te komen. Volgens Amoksi, moeten de rekruten daadwerkelijk spoedig beëdigd moeten worden, echter zijn er nog heel wat zaken die in orde gemaakt moeten worden alvorens de beëdiging plaats kan vinden. ‘’Er wordt wel aan een snelle beëdiging gewerkt’’, aldus de minister.

door Orsilia Dinge

 

More
articles