Dc Brokopondo: ‘We kunnen niets anders doen dan waarschuwen’

De districtscommissaris (dc) van Brokopondo, Ludwig Mendelzoon, zei tegenover een lokaal medium, niet op de hoogte te zijn van de feestjes die gehouden werden in de verschillende dorpen van zijn district. Volgens hem was hij niet vooraf in kennis gesteld, maar zag hij beelden van de feesten op sociale media. Mendelzoon zei ook niet echt op te kunnen treden, gezien de middelen beperkt zijn. ‘’Indien het commissariaat een flyer van een dergelijk feestje onder ogen krijgt, kan het slechts optreden door middel van waarschuwing’’, zei de dc.

“Er heerst onderbezetting onder de manschappen van het Korps Politie Suriname (KPS) en er zijn ook geen voertuigen om uit te rijden”, aldus de burgervader. Volgens hem kunnen de militairen die als ondersteunende kracht dienen ook niet optreden, gezien ook zij de middelen daartoe niet hebben. “We moeten in feite de geluidsinstallaties in beslag nemen en wegvoeren, maar als we een tekort aan krachten hebben, hoe doe je dat dan?”

Mendelzoon zei dat het weleens is voorgekomen dat politieagenten optraden bij zo een feestje, maar bekogeld werden door een menigte van bijkans 300 man. ‘’De bewoners in mijn district hebben nog altijd moeite met het nieuwe normaal en het naleven van de MoHaNa-regels.’’

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, zei gisteren in een tv-programma, dat het jammer is dat mensen en vooral voorbeeldfiguren, op onverantwoordelijke manier omgaan met de covid-maatregelen. Ramadhin gaf aan dat met de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, gesproken zal worden over sancties die genomen kunnen worden tegen deze personen die zich niet houden aan de covid-regels.

More
articles