BBS-rekruten komen op voor hun belangen

De rekruten van de Beveiligings- en Bijstands dienst Suriname (BBS), zeggen tegenover de krant, dat ze het oneens zijn met enkele besluiten vanuit de leiding. De rekruten stonden niet op één lijn met de leiding, omdat heel wat zaken niet zijn nagekomen. Volgens de rekruten hebben ze te kampen met heel wat problemen en worden ze door de leiding onder druk gezet om werkzaamheden te verrichten tegen dezelfde opleidingstoelagen van SRD 1.600.

‘’Dit kan niet, omdat er rekruten zijn met gezinnen. De huur moet betaald worden, de prijzen in de winkels gaan omhoog, de benzineprijs is ook gestegen, we komen zo niet uit‘’, aldus de rekruten tegenover de krant. Gisteren heeft de leiding van de BBS een onderhoud gehad met de rekruten, waarbij volgens de rekruten, de bond van BBS moest inspringen.

‘’Daarbij is beloofd, dat ze er wel werk van zullen maken. Aan ons is een ultimatum van twee weken gegeven.‘’ De rekruten verklaren, dat de bond wordt uitgesloten door de leiding. ‘’De bondsvoorzitter zegt aan ons, dat hij van niets op de hoogte was. En dit komt omdat de leiding hem ook niet betrekt. De leiding belooft zoveel, maar komt gemaakte afspraken niet na.‘’

door Orsilia Dinge 

 

More
articles