Politie grijpt niet in op oudejaarsdag

Grote feesten ondanks avondklok en waarschuwing regering

Leden van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben in samenwerking met de Covid Brigade, in de dagen voor oudjaar op verschillende locaties, feesten stop moeten zetten. Op verschillende locaties werden feesten gestopt, omdat er niet werd voldaan aan het vastgestelde protocol. Ondanks de avondklok teruggedraaid was naar 21.00 uur, gingen bepaalde feesten door tot diep in de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 december. Op oudjaar, 31 december, waren er grote streetparty’s georganiseerd op een locatie nabij de Oranjetuin. Zelfs een soundtruck werd op een gegeven moment erbij gehaald. De politie werd meerdere malen gebeld voor de grote groep feestvierders en luide muziek, maar de zonen van hermandad kwamen even kijken en reden vervolgens door.

Naar verluidt, ging het om een bar die vaker illegale feestjes organiseert tijdens de lockdown. De eigenaren van deze bar hebben in het verleden altijd de opgelegde boete betaald en gingen vervolgens gewoon door met feesten. Ook in Albina en Moengo liep de zaak uit de hand. Op verschillende locaties in het oosten werden afgelopen weekend uitbundige dansfeestjes georganiseerd. Er werden geen maatregelen getroffen, noch door de autoriteiten noch de districtscommissaris. De filmpjes worden verspreid op sociale media en WhatsApp. Zondag werd er een feest in Moengo door Joël ‘Bordo’ Martinus georganiseerd. Er waren ruim 2.000 mensen aanwezig en het feest heeft tot in de ochtenduren geduurd. De politieambtenaren hebben daar ook niet opgetreden. Bordo zegt aan Starnieuws, dat hij zijn populariteit wilde meten. Anderen feesten ook en ik heb ook het recht daartoe, zegt hij. Naar verluidt, hebben 22 bands op het voormelde feest opgetreden. Dit feest was net als vele andere, van tevoren via flyers aangekondigd. Over de gevolgen van het feest en Covid-19 zegt Bordo, dat hij dit soort vragen niet wil beantwoorden. ‘’Ik ben niet de enige die feest viert’’, aldus Bordo.

De politie moest op woensdag 29 december ook al ingrijpen bij een ‘schuimparty’ op een privélocatie aan de Surinamerivier. Honderden personen waren aanwezig op de party, die via sociale media en WhatsApp, bekend was gemaakt. Dinsdagavond had de politie ook een feest in Courtyard Marriott stopgezet. Naar verluidt, werden er meer dan honderd personen op locatie aangetroffen. De feestgangers waren aan het dansen op nummers van een live band uit Trinidad.  De politie heeft de afgelopen dagen op meerdere plekken een inval gepleegd en feesten stopgezet. De organisatoren hebben een boete opgelegd gekregen.

More
articles