‘Justitiële autoriteiten moeten inkomen, criminaliteit viert hoogtij’

VHP-parlementariër Sham Binda, zegt naar aanleiding van de golf van ernstige misdrijven die ons land teistert, dat zaken momenteel uit de hand dreigen te lopen. Volgens Binda is de situatie dusdanig, dat er geen ruimte meer is om zaken te sussen. ‘’De justitiële autoriteiten moeten inkomen, want de criminaliteit viert momenteel, ondanks alle maatregelen die genomen zijn, hoogtij.‘’ De gewelddadige overvallen in woningen van burgers en op de openbare weg, baren Binda grote zorgen. ‘’Dit kan niet zo verder. Het is niet goed voor het imago van de staat. We staan voor grote uitdagingen. Een te hoge criminaliteitscijfer zal ons behoorlijk veel schade berokkenen en kan ons misschien investeerders kosten”, aldus Binda.

‘’Het ministerie van Justitie en Politie doet alles om de criminaliteit aan te pakken, maar er gaat veel mis, ondanks alle goede bedoelingen‘’, zegt Binda. Een voorbeeld daarvan is volgens hem oudejaarsdag. Justitiële autoriteiten hebben toen opgeroepen niet in grote groepen op de openbare weg aanwezig te zijn en niet te feesten, maar velen trokken toch naar de binnenstad. ‘’Ondanks dat de politie weinig zichtbaar was, is dit vervelend voor de politie, omdat het een stukje verantwoordelijkheid is die de burger moet nemen. De politie kan je die niet aanleren.‘’

Binda zegt dat JusPol om de criminaliteit aan te pakken, in het laatste kwartaal van 2021, de Operatie Veilig Suriname in het leven heeft geroepen. Maar de operatie gaat niet van een leien dakje. Zo werden enkele weken geleden manschappen van de politie teruggeroepen uit eerdergenoemde organisatie. Na een onderhoud met de JusPol-minister, vonden de controlewerkzaamheden weer normaal voortgang. ‘’Het moet niet zo zijn dat de ene partij hard haar best doet, terwijl de andere partij niet meewerkt. JusPol moet begrijpen, dat zij het laatste woord heeft als het over aanpak van de criminaliteit gaat”, aldus Binda.

-door Orsilia Dinge-

 

More
articles