Handgranaten gevonden op erf journalist Pinas

Journalist Jason Pinas heeft vanochtend twee aan elkaar geplakte handgranaten onder een voertuig ontdekt dat op zijn erf stond. De politie werd gelijk ingeschakeld. Tot nu toe is het niet duidelijk hoe de handgranaten onder het voertuig zijn gekomen. Deze zaak heeft veel van een zware intimidatie jegens de reporter.  Bij het ter perse gaan van deze editie, kwam het bericht, dat een lid van de Surinaamse Bomb Squad, het voertuig heeft gecontroleerd en de handgranaten onschadelijk gemaakt. Het ging in dezen om het voertuig van de broer van Pinas dat voor het huis stond van de journalist. Het voertuig stond op de gebruikelijke plek waar Pinas normaal zijn auto parkeert.

Pinas werd op 14 december omstreeks 14.00 uur voor het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) zwaar mishandeld door beveiligers van vicepresident.

Pinas die ter plekke aanwezig was voor werkzaamheden, maakte op een gegeven moment foto’s van de vicepresident (VP) in zijn voertuig. De VP waardeerde dat niet, waardoor er een woordenwisseling ontstond. In de korte tijdspanne waarin de VP en Pinas in discussie waren, werd de journalist vervolgens door een beveiliger van de VP in een wurggreep genomen. Pinas belandde daarna op zijn rug op de grond en incasseerde hij harde klappen en trappen. De mobiele telefoon van Pinas, waarmee hij de foto’s had gemaakt, werd hem afhandig gemaakt. De VP heeft na het incident in De Nationale Assemblee verklaard, dat Pinas tot in zijn auto was gekomen om een foto van hem te maken. De VP zei niet verantwoordelijk te zijn voor de handelingen van zijn beveiligers. Naar aanleiding van beelden is duidelijk geworden, dat Jason niet in de auto van de VP is geweest.

 

More
articles