Burgers wederom geconfronteerd met lege pinautomaten

Rekeninghouders van verschillende banken in ons land, werden dezer dagen weer geconfronteerd met lege pinautomaten (ATM-machines ) op veel pinlocaties. Dit wekte bij velen irritatie en leidt nu zelfs tot nog meer wanttrouwen in het bankwezen. Een hele tijd is al te merken, dat veel mensen weinig of geen zaken meer willen doen met de lokaal gevestigde banken, omdat de situatie bij de ATM-machines maar geen verbetering laat zien. Burgers klaagden, dat de niet gevulde pinautomaten, één van de oorzaken is, dat mensen hun geld liever thuis houden en geen zaken meer willen doen met de banken. Een van de weinige zaken die men momenteel nog kan doen via de bank, betreft de reguliere zaken, en het betalen van de nutsvoorzieningen.

Defecte pinautomaten

Een ander probleem is dat bepaalde machines defect zijn, of dat er geen toegang mogelijk is bij een bedrijf dat voorzien is van zo een ATM-machine. Het is ongepast en onacceptabel, mensen naar één locatie te dwingen. De banken zouden juist de cliënten moeten verspreiden, door alle ATM-machines op tijd te bevoorraden. Niet iedereen is namelijk in staat om door middel van internet te bankieren, want niet iedereen beschikt over een internetverbinding, of heeft kennis daarvan.

Winkeliers spelen ook een bedenkelijke en zelfs gemeen rol

Steeds meer winkeliers accepteren ook geen bankpinpasjes, vooral de kleine handelaren. Ze zeggen steeds vaker dat hun pinmachines niet optimaal werken. Hieruit kan geconcludeerd worden, dat zij hun eigen belangen voorop stellen, door het cash geld liever te willen ontvangen. En daar wordt de klant dan de dupe van. Terwijl anderen helemaal niet over een pos-machine beschikken. De burgers willen ook de garantie hebben, dat als zij naar een pinautomaat gaan, ze hun geld zonder hindernissen kunnen krijgen. Men is namelijk te allen tijde afhankelijk van chartaal geld. Het giraalverkeer vormt voor veel burgers geen zekerheid.

De banken hebben over het voormelde specifieke probleem nog steeds geen officieel bericht doen uitgaan. De banken dienen de samenleving op de hoogte te brengen, waarom de ATM-machines momenteel op veel plaatsen leeg of buitenwerking zijn.

Bij het ter perse van deze editie vernamen wij, dat de pinmachines wel zijn bijgevuld, maar door de grote vraag van rekeninghouders ze vroegtijdig leeggepind zijn. Maar dat neemt niet weg dat de banken zich zouden moeten beijveren, de pinmachines wederom bij te vullen, om te kunnen voldoen aan de vraag van de rekeninghouders.

More
articles