Bhikharie ontstemd over benoemingen leden Staatsraad

President Chandrikapersad Santokhi heeft op maandag 14 september, de nieuwe leden van de Staatsraad benoemd. De raad dient de president en de regering van advies te voorzien. De voorzitter van de Bond van Surinaamse Padieproducenten, Radjoe Bhikharie, zegt tegenover de krant, dat er slechts een paar nieuwe gezichten te zien zijn. Het is volgens Bhikharie duidelijk, dat er geen sprake is van doorstroming en verjonging.

“We zien steeds dat dezelfde mensen geaccommodeerd worden. Hoe representatief is men tegenover de werkende klasse? Bepaalde van de leden zijn gewezen vakbondsleiders, dus is het makkelijk gezegd indien men zegt, dat het mensen zijn met jarenlange ervaring. Echter heeft de vakbeweging verjonging en nieuwe ideeën nodig, en geen fossielen”, zegt Bhikharie.

Het is volgens Bhikharie, nimmer de bedoeling geweest om de ervaren leden aan de kant te zetten. “Gezien men zegt dat het leden zijn met jarenlange ervaring, zet ze dan in een adviserende rol, maar niet in de raad.

Er zijn genoeg jongeren die accuraat of capabel zijn voor de functie. Niemand wordt met ervaring geboren, ervaring doe je op in de loop der jaren.’’ Bhikharie zegt dat jongeren op deze manier niet aan bod komen en zich dus ook niet verder kunnen ontwikkelen, wat volgens hem ervoor zorgt dat jongeren anno 2020 gedemotiveerd raken.

‘’Nimmer vindt er een goede doorstroming plaats bij zulke benoemingen’’, benadrukt hij. Bhikharie is van mening, dat het hoog tijd is dat de nieuw benoemde leden plaatsmaken voor anderen.

More
articles