Parmessar ontvangt directiesalaris van EBS tot 2021

Rabindernath Parmessar is in 2016 officieel aangesteld als algemeen directeur van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS). Toen werd ook bekendgemaakt, dat hij een salaris van SRD 35.000 bruto per maand zou ontvangen en wel vijftien maanden salaris. Er was een contract van vijf jaar getekend met Parmessar. Dit contract loopt tot 2021.

Tot mei 2019 had minister Lekhram Soerdjan de leiding over het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Nadat Soerdjan werd beëdigd tot minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), nam Parmessar het roer over bij LVV.

Naar verluidt werd het contract bij de EBS met Parmessar, niet beëindigd toen hij de functie van minister aannam bij LVV, omdat de toenmalige regering van mening was dat zij geen contractbreuk kon bewerkstelligen in het geval van Parmessar. “Hierdoor wordt hij gewoon doorbetaald en zal dat zo doorgaan tot 2021, want dan pas verloopt zijn arbeidsovereenkomst met de EBS. Juridisch is dit excuus natuurlijk onzin, want elk contract kan ontbonden worden als er geen tegenprestatie wordt geleverd voor het salaris dat is aangegeven in de overeenkomst. Nu is het bedrag maandelijks opgelopen tot ongeveer SRD 40.000 dat Parmessar ontvangt vanuit de EBS”, aldus een betrouwbare bron.

More
articles