NPS wil betrokken worden bij besluitvorming

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft afgelopen zaterdag gezegd, dat na de verkiezingen van de president en de vicepresident geconcludeerd is, dat de president en de vicepresident plotseling een aantal dingen bepalen waarbij de NPS zich uitgesloten voelde, terwijl zij wel medeverantwoordelijkheid draagt voor wat er gebeurt. Rusland zei dat verschillende mensen geadviseerd hebben dat de NPS uit de coalitie stapt, maar dat de NPS zich niet zo gemakkelijk gewonnen zal geven. Rusland zei dat normale mensen niet zo snel uit een relatie stappen als de ene partner iets wil dat de andere niet wil. “Normale mensen gaan aan tafel om te praten. Op die manier komen we tot oplossingen.”

De voorzitter gaf aan dat de partij het niet eens is met bepaalde dingen, maar dat zij het gesprek aangaat. “De regering die nu aanzit, zit maar enkele weken en als er zaken zijn, moeten we op een volwassen manier met elkaar zitten en praten zodat er verandering komt. Er zijn afspraken gemaakt in het regeerakkoord waarbij vier partijen een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend en waarin afgesproken is dat we elkaar met respect zullen behandelen. De NPS is niet bang om in de oppositie te gaan en niet deel te nemen aan de regering. In 2015 hadden we de kans om in de regering te zitten, maar we hebben nee gezegd, dus als je nu in de regering zit, moet je geduld hebben om zaken te bespreken. We moeten de regering de kans geven om te corrigeren waar fouten gemaakt zijn”, stelde Rusland.

Op de vergadering is ingegaan op de Raad van Commissarissen (RvC’s) die ingevuld worden. “Er is grote ontevredenheid over de RvC’s. We willen onze plek innemen in de RvC’s, omdat we medeverantwoordelijkheid dragen voor het beleid. We kunnen ons rustig houden, maar op de achtergrond zal ik alles eraan doen om de belangen van de NPS binnen de mogelijkheden van de NPS te behartigen”, zei Rusland. Hoewel er mensen zijn die aangeven welke posten de NPS allemaal moet opeisen, zei Rusland dat de politieke realiteit anders is. Bepaalde zaken zijn niet realistisch, omdat de partij slechts 3 zetels heeft, ondanks dat zal geprobeerd worden om het maximale voor de partij te halen. De NPS zal invulling geven in een aantal RvC’s, maar over een aantal zaken zal zeker nog gediscussieerd worden.

door Priscilla Kia

 

More
articles