‘Na 25 mei hoeft niemand iets te verwachten van het sociaal pakket’

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft gisteren het sociaal pakket van maatregelen bekendgemaakt tijdens de Covid-19 persconferentie. Volgens advocaat Antoon Karg, is het sociale steunprogramma gebaseerd op afhankelijkheid, dit heeft de minister van Financien zelf gezegd. “Hoe afhankelijkheid vastgesteld wordt, is niet bekend gemaakt. De tegemoetkoming zal per maand worden geëvalueerd. Het kan dus, binnen de geschetste kaders eenmalige betalingen betreffen, aan partijloyalisten, en het volk hoeft na 25 mei 2020 niets meer te verwachten”, zegt Karg op zijn persoonlijke Facebook pagina gisteren.

Verder zegt Karg, voor wie daaraan twijfelt, verwijs ik naar het politiek draaiboek van 2015, met de Sociale Wetten, die niet uitgevoerd of nageleefd zijn, voorbij de paar verkiezingsweken. Het aantal onverzekerden, is vrijwel hetzelfde. “Pensioenen zijn niet gegarandeerd en zelfs als die er zijn, is de uitbetaling onzeker, want Oppenheimer maakt er als eerste aanspraak op. Als er nog verdere twijfel bestaat, concreet hebben gepensioneerden, dagen lang afgelopen week moeten wachten op een salaris, dat inmiddels met de dag aan waarde en koopkracht afneemt”, aldus de advocaat.

Volgens Karg had een Sociaal Steun Programma rekening moeten houden met:

– een garantiefonds waarmee huisvesting en onderdak, gegarandeerd werd;

– bemiddeling tussen verhuurders en huurders, werkgevers en werknemers, met de overheid als garanderende partij voor gemaakte afspraken en als aanvullende fondsverstrekker waar partijen er echt niet uitkwamen;

– kwijtschelden van collegegelden, uitstel van niet alleen de AANGIFTE datum, maar de betaaldatum, van inkomstenbelastingen;

– voor ondernemers het belangrijkste, namelijk: het baseren van de geschatte inkomsten op realistische grondslagen en niet op de onmogelijkheid, dat 2020 een vergelijkbaar bedrijfsresultaat zal opleveren als 2019, terwijl de COVID gevolgen in iedere sector voelbaar zijn en de koers de koopkracht van alle deelnemers aan de markt compleet verwatert.

More
articles