Jogi: ‘Loyaliteit heeft grenzen, Abdoel wordt misbruikt’

NDP-fractieleider Amzad Abdoel, ziet niemand anders die taak van minister Gillmore Hoefdraad zou kunnen vervullen. Hij vindt dat minister Hoefdraad in landsbelang werkt. Volgens Abdoel is alles rond het gebeuren van de schandalen van Hoefdraad, een politiek scenario om de regering Bouterse kort voor de verkiezingen in het ‘kwaad daglicht’ te plaatsen. Abdoel zegt dat minister hoefdraad vaker gecriminaliseerd wordt en ziet niemand anders die de rol van Hoefdraad zou kunnen vervullen. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, om een reactie gevraagd stelt, dat Abdoel nu buiten de realiteit gaat.

“Ook loyaliteit heeft grenzen, Abdoel gaat nu ver van de realiteit. Hoefdraad is de slechtste minister ooit die Financiën heeft gekend. Hij is de oorzaak van deze ellende en armoede. Los van president Bouterse die moet toezien dat er goed belijd moet wordt uitgevoerd, is Hoefdraad de hoofdverantwoordelijke, die het staatshuishouden in de gaten moet houden. De leningen zijn toegenomen, dus snapt echt niet waar Abdoel vindt dat deze man zo ‘geweldig’ is”, zegt Jogi desgevraagd. Volgens Jogi zijn we door nalatigheid en lakse houding van Hoefdraad in deze huidige situatie beland en zegt dat Abdoel de enige is die de fouten van Hoefdraad niet in ziet. “Ik twijfel nu aan Abdoel, ook vraag ik mezelf af hoe geschoold die man is. Want zelfs iemand zonder geschoold kader ziet de fouten van Hoefdraad in!  Abdoel wordt misbruikt zonder dat hij het door heeft. De enige man die goed was in de staatshuishouden was André Telting.

Met deze uitspraken van Abdoel geeft hij het gevoel, dat zijn hoofd leeg is en dat zijn bull een lege plastieken zak voorstelt”, aldus Jogi. Abdoel verwacht niet dat minister Hoefdraad een eerlijk proces tegemoet zal zien en zal daarom de vordering om Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen afwijzen.

“Op dit moment hoe ik het dossier heb bestudeerd, zal ik de vordering afwijzen. Ik ben de mening toegedaan dat wanneer de minister zoveel keren wordt gecriminaliseerd is, dat de minister geen eerlijk proces tegemoet mag zien. Het is gewoon dat men iets zoekt om de minister te laten ‘vallen’. En eigenlijk is politiek scenario in elkaar gezet om de regering Bouterse te schaden”, aldus Abdoel.

More
articles