Marktmeester ergert zich aan valse beschuldigingen

Volgens marktmeester, John Lecton, klopt het helemaal niet dat hij mensen extra heeft laten betalen voor een stand. “Ik neem geen geld van niemand hier. Alle betalingen gaan via de betaaldienst”, aldus de marktmeester. Dit zegt hij naar aanleiding van de beschuldigingen aan zijn adres. In een lokaal dagblad zou zijn gemeld dat Lecton SRD 30,- zou hebben ontvangen van marktventers, naast het dagelijkse tarief dat zij moeten betalen. Ook zou in het bericht vermeld staan, dat de betaling normaal doorgaat, ofschoon er vanwege de Covid-19 maatregel, geen gebruik wordt gemaakt van de markt.

Lecton zegt dat hij nooit geld heeft genomen van een marktventer en dat ook nooit zal doen. Volgens hem geschieden alle betalingen via de betaaldienst en als mensen vinden dat ze daadwerkelijk SRD30,- extra hebben betaald, zij dat moeten aantonen d.m.v. hun kwitantie. De marktmeester verklaart dat hij integendeel tracht, financiële zaken buiten de markt te laten geschieden, omdat hij op de hoogte is van plannen van bepaalden mensen. “Ik ben marktmeester, maar doe zelf mijn inkopen niet op de markt. Ik doe het daarbuiten, omdat ik niet wil horen dat ik spullen van mensen afgenomen heb”, zegt Lecton.

Hij stelt verder dat het wel klopt, dat mensen door moeten blijven betalen voor hun stand. “Sinds mijn komst draait de markt zelfstandig. Het betalen van stroom en water gaat normaal door, dus de mensen moeten blijven betalen ”stelt Lecton. Volgens hem gaat het niet om een groot bedrag, maar om SRD1,- per vierkante meter. Hij deelt mede dat hij op allerlei manieren tracht mensen tegemoet te komen. “De groenteboeren mogen hun waar bijvoorbeeld kwijt aan de ringweg, zodat ook de wederverkopers kunnen opkopen. We zitten in een situatie waarbij we het samen gaan moeten dus”, aldus Lecton.

More
articles