Kinderen binnenland voelen zich in de steek gelaten

Terwijl in Paramaribo en bepaalde randdistricten de kinderen de lessen digitaal kunnen volgen, is voor de kinderen in het binnenland nog steeds geen mogelijkheid gevonden om wederom lessen te volgen. Volgens de ouders zitten de kinderen al ruim twee maanden thuis en raken ze achter op de overige kinderen in ons land met hun leerstof. “Het lijkt alsof men de kinderen, in het binnenland is vergeten, maar morgen gaan ze lopen roepen, dat onze kinderen niet willen leren. Niemand die enige moeite doet dat de kinderen in het binnenland ook kunnen bijblijven met hun lessen”, aldus een bezorgde moeder.

Volgens haar kan haar kind, de lessen die via de televisie worden verzorgd niet volgen, omdat het beeld niet helder is en omdat het dorp niet optimaal van elektriciteit is voorzien. “Misschien moeten ze de school alvast laten beginnen in het binnenland, om zo de achterstand weg te werken”, geeft ze aan. De moeder maakt zich zorgen, dat het een verloren schooljaar wordt, als zaken niet spoedig worden aangepakt. “De minister praat niet eens over de kinderen in het binnenland. Het lijkt alsof er geen onderwijs hier wordt genoten.

Ze zien de kinderen alleen wanneer het slecht gaat, zodat men weer kan stellen dat het kinderen van binnenlandsbewoners zijn. Maar wat doen ze om de kinderen tegemoet te komen?. Aldus een bezorgde moeder.

More
articles