Doekhie: ‘Boevenbende binnen de NDP’

Volgens politicus en parlementariër Rachied Doekhie zijn er rovers in de NDP. Doekhie is de mening toegedaan, dat er geld is verduisterd door de NDP. En wel uit de Petrocaribe overeenkomst tussen Suriname en Venezuela, waarbij Venezuela de brandstof tegen een lage prijs heeft geleverd is er een kas ingericht voor de brandstofverkoop. Dit bedrag ging volgens Doekhie naar het ministerie van Financiën ter bewaring, volgens Doekhie zouden er met dat geld kleine projecten in het land geïnitieerd worden. Volgens hem moest een deel van het geld naar de rijstsector, omdat de leveringen van brandstof met rijst wordt terugbetaald. Doekhie zegt dat 7miljoen dollar uit de Petrocaribe-deal is verdwenen.

“Niemand kan uitleggen waar het geld naartoe is gegaan, maar a moni no de. Wanneer ik deze zaken aankaart, hoor je vaker dat ik geen goede parlementariër ben. Deze mensen zijn gevaarlijk en waardeloze klootzaken. Iedereen mag in de politiek, maar je moet niet van het volk stelen”, stelde Doekhie in een radioprogramma. Volgens Doekhie kan er niet gezegd worden, dat er met het verdwenen geld is geëxporteerd. Hij zegt dat er geld wordt verbrast door de regering en dat er een boevenbende binnen de NDP zit.

Doekhie vertelt dat hij geen mensen in de politiek heeft, omdat hij zijn attitude en ‘lijn’ niet heeft veranderd. “Wanneer de dingen niet goed gaan, moet je het kunnen zeggen. Je moet het zien als een kind, als mijn kind fouten maakt, moet ik het kunnen zeggen toch? Dat is pas een goede opvoeding!” Aldus Doekhie. Hij zegt dat de leden die in de ‘pap van de regering roeren’, moeten verklaren, waar de verdwenen gelden naartoe zijn. Als rechtgeaarde burger van Suriname, zal Doekhie een brief aan de procureur generaal richten, betreffende de malversaties te Wageningen. “Wanneer je geen stappen onderneemt, om kenbaar te maken dat er zaken wreed fout gaan binnen je partij, ben je medeplichtig. En dat is Doekhie niet”, aldus Doekhie. Volgens hem kan de NDP niet schelen als er gestolen wordt door mensen. “Pe sukru de, mira de! En daarom lopen heel wat mensen over naar de NDP. Het heeft niets te maken met de NDP, maar met de mensen die stelen in een NDP-regering. Als jullie me goed hebben gevolgd, weten jullie dat ik niet van onrecht houd. Omdat ik mijn mond open doe over strafbare handelingen, willen ze mij eruit”, aldus Doekhie.

More
articles