Bigi Boi: “Ik wil de kampioen zijn”

Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste MMA-organisatie ter wereld, organiseert in deze coronacrisis een grootschalig evenement in Jacksonville, Florida. Er is nog geen publiek toegestaan. Jairzinho Rozenstruik (32) is een van de deelnemers bij het eerste vechtsport-event op Amerikaanse bodem sinds 8 maart van dit jaar. De Surinaamse zwaargewicht neemt het op tegen Francis Ngannou uit Kameroen. “Ik zie het gewoon als een normale wedstrijd. Ik heb om deze tegenstander gevraagd en heb hem gekregen. Daar ben ik blij om. Het enige dat nu telt is mijn missie volbrengen”, aldus Rozenstruik tegenover De Telegraaf. Hij is absoluut niet bang is voor het coronavirus. “Gezondheid gaat voor mij altijd voor. Ik ken de organisatoren van de UFC en weet hoe zij zich voorbereiden. Dat is altijd top. Ik vertrouw erop dat ze nu zeker geen fouten maken. En als ik iets zie wat me niet bevalt, geef ik dat gewoon aan,” aldus Bigi Boi.  Rozenstruik is ongeslagen in zijn professionele cariërre en wenst dat te behouden. Mocht Bigi Boi vandaag van Ngannou winnen, maakt hij dan kans op het titel gevecht in de zwaargewichtklasse. Ook  wordt hij dan  de zevende Zwaargwichtverchter van de UFC die in zijn vijf eerste wedstrijden ongeslagen is. Volgens de ESPN is de poa de grootste vecht partij ooit die de UFC in elkaar heeft gezet. “ vechten tegen de nummer 2, Ngannou, is mijn grootste kans op dit moment. Ik kijk uit naar een titelgevecht, dus hij is nu de perfecte man om tegen te vechten en overwinngen op zijn plaats gaan om zodoende  zeker te zijn voor de titelshot. Ik wil de kampioen zijn”, adus Bigi Boi.  Als hij vnadag uit Florida vertrek met de overwinneing opzak zal hij moeten wachten op de uitkomst van de partij tussen  Stipe Miocic en Cormier. het gevecht van Bigi Boi begint om twaalf uur midder nacht.

More
articles